Dubai - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu Dubai - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu

Dubai

Door: Frank

Blijf op de hoogte en volg Rosalie

09 Januari 2011 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Dunya en Phalla kunnen een dagje op het strand wel waarderen! We gaan ‘s morgen eerst nog kijken of we een dolfijn kunnen spotten en ik moet zeggen: dat lukte eigenlijk best! Ik had verwacht misschien ergens een vinnetje op grote afstand te zien, maar er waren veel dolfijnen die dicht bij onze boot zwommen en die zelfs sprongen. Erg mooi om te zien (maar erg moeilijk om te fotograferen…). De rest van de dag vooral veel relaxen en af en toe een waterpijp!

Van Muscat rijden we via wat marginale toeristische trekpleisters naar Sur. De hele volgende dag nemen we de tijd om twee wadi’s (zoiets als oases) te bezoeken. Eerst gaan we naar Wadi as Shab waar we een stukje inwandelen en de meiden bij opa en oma aan een meertje laten spelen. Roos en ik lopen nog een uurtje door de kloof tussen de rotsen, omgeven door geiten. Prachtige natuur en heerlijk rustig. Dan gaan we door naar Wadi Tiwi waar half Oman heen is gekomen om te picknicken! Overal grote auto’s en groepjes mensen die zitten te barbecuen! Erg gezellig, want Omani zijn extreem vriendelijk en open, maar wel heel wat anders dan As Shab.

Na Sur rijden we door de zandwoestijn naar Ras al Jinz. Hier en daar trekken we de handrem aan om wat kamelen te bekijken of wat te eten en drinken. In Ras al Jinz staat een centrum waar groene zeeschildpadden worden beschermd en bestudeerd. Die komen langs de hele kust het hele jaar door aan land om eieren te leggen. We slapen in het centrum en gaan ‘s avonds om 9 uur op weg naar het strand om te kijken of we een schildpad kunnen vinden, onder strenge leiding van de rangers. En ook hier: groot succes! Eerst vinden we een schildpad die zijn nest aan het dichtgraven is en even later zien we een vrouwtje eieren leggen! Als we dan ook nog twee kleintjes hun weg naar zee zien vinden is het feest compleet! Dat de kleintjes uit de zak van de ranger op het strand geplant worden mag de pret niet drukken...

De volgende ochtend beginnen we aan een langzame terugreis naar Dubai. De eerste dag terug naar Muscat en dan door naar Fujayrah aan de oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten waar we nog een paar dagen strand hebben gepland. Wederom lekker ontspannen en omdat we de oppas mee hebben genomen: tijd voor Roos en mij om weer eens samen te duiken. Oud en Nieuw vieren we om 7 uur in de bar van het enige hotel in de stad dat alcohol schenkt en voor 10 uur liggen we onder de wol. In Dubai doen we nog wat laatste inkopen, en dan nog wat meer en kopen we wat extra tassen en boeken we meer bagagekilo’s bij de vliegmaatschappij en kopen we nog wat meer spullen, kortom we gaan lekker los. Leuke stad, trouwens!

Anyway: de beste wensen voor 2011!

Liefs, Phalla, Dunya, Rosalie & Frank

• 09 Januari 2011 - 19:02

Nicht Carola:

Hallo allemaal,

Mooi verhaal !
    Hoe lang blijven/zijn jullie daar nog ??
    Mocht je Valerie tegenkomen....... die is op 12 januari een dagje in Dubai. Via een tussenstop van Kuala Lumpur - Dubai (17 uur) en dan naar Dusseldorf.
    "Doe haar dus maar de groeten !!"

groeten uit Bemmel

• 09 Januari 2011 - 20:35

Ewald En José:

Hee hallo!

Voor jullie ook alle gezondheid en goeds gewenst voor 2011! Leuke belevenissen, bijzonder wat jullie meemaken. Heerlijk genieten dus! De foto's zijn erg mooi! Suc6 met het shoppen en een goede thuisreis gewenst!

Hartelijke groeten van ons!

• 10 Januari 2011 - 07:32

Netty En Vangelis:

Nou vervelen doen jullie je niet en het ziet er allemaal bijzonder "gaaf uit". De "meisjes" hebben al heel wat beleefd op jonge leeftijd. Ze zijn wél gegroeid zeg. Ook van ons de beste wensen voor 2011 en dat jullie nog maar veel van dit soort reisjes mogen maken, waar wij dan een beetje van mee kunnen genieten. Maar ook van het werkzame leven willen wij alles weten hoor!
    Liefs

• 10 Januari 2011 - 16:46

Moos:

Jullie ook nog de beste wensen!
    Leuk om weer eens te lezen hoe het jullie vergaat mooie foto,s ook trouwens.

Groetje

• 18 Januari 2011 - 20:30

Maris:

MMMMM wat is het daar lekker warm, oase erbij, pijpje erbij...jullie houden het wel uit daar!
    liefs en kusjes!