Season's Greetings - Reisverslag uit Bakoe, Azerbeidjan van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu Season's Greetings - Reisverslag uit Bakoe, Azerbeidjan van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu

Season's Greetings

Door: Frank

Blijf op de hoogte en volg Rosalie

16 December 2010 | Azerbeidjan, Bakoe

Tja, en dan is het al weer bijna Kerst en dan ga je toch terugkijken, he?

In oktober hebben we ons eerste binnenlandse tripje gemaakt: een paar dagen naar Sheki in het noord-oosten van het land. ‘s Avonds om een uur of tien op de trein en dan lekker tukkend naar de bestemming en ‘s morgen rond zeven uur uitgerust een stevige bergwandeling maken. Dat was het plan. Nou bleek de “eerste klas coupe” niet zo luxueus als we gehoopt hadden, maar dat kun je ook niet echt verwachten voor 4 Euro per kaartje. Niet zo heel erg uitgerust dus ’s morgens maar wel weer een ervaring rijker. Van het station naar het stadje nemen we de meest afgetrapte Lada ooit en in Sheki nemen we onze intrek in de karavanserai: een oude herberg (18e/19e eeuw) die erg mooi gerestaureerd is.

In Sheki zijn wat mooie paleizen te bekijken en we genieten van de rust en het landschap. De paleizen en ook de huizen hebben prachtige ramen die door houtwerkers als puzzels in elkaar worden gepast. Zonder een spijker of druppel lijm te gebruiken maken ze de mooiste mozaiek raamkozijnen. In een werkplaats die we bezoeken krijgen Dunya en Phalla allebei een stukje versiering waarmee ze thuis de patronen kunnen overtrekken. Jammer is wel dat heel Sheki zo'n drie restaurants heeft waarvan er eigenlijk maar twee lekker eten hebben en eigenlijk maar een ook nog gezellig is... En dan is er dus geen strand en het is ook niet warm... "Hoe doe je dat ook alweer, zo'n herfstvakantie?"

In Baku hebben we wat bars, koffiehuizen en restaurants gevonden en ook het poppentheater is een hit. Rosalie gaat over een paar weken voor het eerst naar een echte ballet voorstelling want dat soort dingen kun je hier nog steeds voor een habbekrats zien. Met dank aan de voormalige Tsaar!

Vorige maand hebben we eerst International Day op school gehad, waar Dunya en Phalla de Cambodjaanse vlag mochten binnendragen. Daarna nog Halloween en toen hebben we Phalla’s verjaardag erg gezellig gevierd. Gelukkig had Sinterklaas tijd om ook even in Baku langs te komen.

Morgen is het de laatste schooldag die we met z’n allen afsluiten met een drankje. Dan een tukje zodat we ’s avond naar Dubai kunnen! Piet en Hermien zijn daar dan al en gezamelijk rijden we dan rond Oman om wat hoognodige zon en hitte op te zuigen... We zien allemaal wat pips!

Vanuit Baku wensen we iedereen heel gezellige feestdagen en het allerbeste voor 2011!

Liefs, Phalla, Dunya, Rosalie & Frank

• 16 December 2010 - 19:35

Marieke:

oooh wat een prachtige combinatie in de foto's:
    Een beetje van Holland, een beetje van Cambodja, een beetje van Azerbijdjan en een beetje jullie zelf.
    En een prachtige kerstkaart!!
    Dikke kus, Marieke, Rik & Cato

• 16 December 2010 - 19:37

Henk En Marian:

Fijne kerstdagen samen in het staatje aan de Perzische Golf. Leuk weer eens wat van jullie te horen.
    Doe de groeten aan Piet en Hermien.
    Veel liefs en hartelijke groeten.

• 16 December 2010 - 20:33

Bianca:

Klinkt heerlijk allemaal! :) Wat zon is wat mij betreft hier in Nederland ook welkom, maar de vooruitzichten zijn koud en veel sneeuw.

Jullie ook heel fijne feestdagen en gelukkig en gezond 2011!

Bianca

• 16 December 2010 - 21:08

Eline En Hans :

Een heel gezellig Kerst feest met Her mien en Puck.
    De beste wensen voor het Nieuwe Jaar.
    Een fijne tijd in Oman.
    Wie weet zien we elkaar volgend jaar in Nederland in Monster.

• 16 December 2010 - 23:57

Pol:

Heeee favo nicht en neef (en achternichten), al gewend in Baku zo te lezen. En dan nu weer naar Oman met Puck en Hermien. Daar is vast meer te zien dan zand en boortorens, maar wat eigenlijk? Ik zal r maar eens op googelen. Hier sneeuw (alweer), we konden een dag niet van het terrein af. eigenlijk wel lekker. Per 1 jan ga ik thuis werken. Hebben het atelier een beetje verbouwd, wat een beetje uit de klauwen liep. Poep gebeurt zoals de Engelsen zeggen. Eén vraag: waarom staat linksboven in mijn beeld de tekst "Rosalie gaat werken in Nedreland"? Liefs uit bevroren Etten Leur. Marion Pol

• 17 December 2010 - 08:09

Ewald En José:

Hee Frank en Rosalie,

Leuk om jullie verhaal te lezen! Jullie maken ook trips om het een en ander te bekijken. Ver weg, maar jullie nemen ook toch Nederlandse cultuur mee: de Sinterklaasviering!
    Wat een mooie dochters hebben jullie en wat worden ze groot. Geniet er maar van!
    Jullie hebben vast een gave tijd in Dubai!

Fijne kerstdagen en alle gezondheid en goeds gewenst voor in 2011!

Hartelijke groeten!

• 17 December 2010 - 08:49

Afke:

Leuk wat van jullie te horen en wat worden jullie meiden groot. We wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en een zonnige tijd in Oman. Dan duik ik hier nu lekker de sneeuw in. Afke (en Arjan)

• 17 December 2010 - 14:18

Annelize:

Wat leuk weer wat van jullie te horen. Met die 15 graden is het toch echt niet koud hoor! Hier ligt 15 cm sneeuw, lijkt de Noordpool wel. Heel veel plezier in Oman. Mijn skype-computer was gecrasht, ga het wel op de nieuwe zetten. Probeer je dan weer te contacten.
    groetjes

• 18 December 2010 - 09:07

Tante Diny /oom Hans:

Heel leuk om jullie belevenissen te lezen.
    Morgen zondag 19-12-2010 wordt de zoon (Chris) van Berna en Jaap gedoopt in Voorschoten. We zullen de groeten aan jullie ouders doen (die komen ook, weer en weder dienende) Er ligt hier veel sneeuw en glad. Gisteren 700 km file.
    Fijne feestdagen en een goed 2011.
    Groeten D+H Lamb, Leiden

• 20 December 2010 - 08:30

Netty En Vangelis:

Zelf na drie weken griep, weer aan de slag en als eerste jullie bericht. Zo te zien en horen vermaken jullie je wel in Azerbeidjan, al zal het wel heel iets anders zijn. Nu lekker in de zon, daar ben ik meer jaloers op. Hier teveel sneeuw en kou. Ziet er wel mooi uit, maar voor mij hoeft het niet. Vangelis vindt het geweldig! 31 december luiden wij het jaar uit met Cor en Rien! Liefs en een goede start van 2011.

• 20 December 2010 - 12:09

Annabelle VM:

Weer reuze leuk om jullie foto's te bekijken!
    Hoop dat Puck en Hermien goed zijn aangekomen en wens jullie een heel fijne tijd samen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Big hug voor de meiden, liefs, Annabelle.

• 21 December 2010 - 20:07

Marco En Claar:

Leuk om jullie avonturen zo een beetje mee te beleven. Vanuit een wit Utrecht fijne feestdagen en een goed nieuwjaar gewenst!

Groetjes, Marco, Claar, Jelle, Niek, Eefje

• 22 December 2010 - 10:37

Mariska:

HO HO HO merry christmas!
    ik wens jullie een hele fijne kerst en een spetterend 2011. Heel veel liefs en kusjes voor je meiden.
    Maris