Een dagje naar het strand - Reisverslag uit Preah Seihanouk, Cambodja van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu Een dagje naar het strand - Reisverslag uit Preah Seihanouk, Cambodja van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu

Een dagje naar het strand

Door: Frank

Blijf op de hoogte en volg Rosalie

07 September 2005 | Cambodja, Preah Seihanouk

’t Is zaterdagmiddag, Roos is klaar met werken en we zijn in de bus op weg naar Sihanoukville. Onderweg een pitstop om de motor af te laten koelen en voor ons de tijd om een bananenbol naar binnen te werken.

Bij aankomst staat onze vriend Sokha al te wachten. We dachten het circus van de motodups te kunnen ontlopen, maar Sokha komt toch niet weg zonder de 2000 Riel die je als motodup moet afdragen te betalen. Altijd een goed idee: motodups hebben zo veel geld, daar kun je best wat van aftroggelen. Generaals en ministers hebben helemaal geen geld, daar kun je dus beter niets aan vragen...

We nemen onze intrek in Seaview Villa en gaan dan eens op zoek naar wat te eten. Vorige keer was ons stamrestaurant “Same Same But Different” vanwege een schimmige landtransactie verdwenen maar tot onze grote vreugde hebben ze een nieuwe plek. Ze hebben een lease voor 2 jaar (wat op zich niet zo heel veel zegt) en ’t ziet er goed uit dus hopelijk gaat het de komende tijd goed. De barbeque fish (barracuda) was in ieder geval fantastisch.

De volgende ochtend gaan we eerst naar de markt om wat spullen te kopen (boekjes, papier & kleurtjes, ballen), zodat we op het strand wat te doen hebben. Het spel Carcassonne dat we hebben meegenomen ontaardt in een soort “Knights who say Ni” omdat de kinderen elkaar luidkeels aanwijzingen geven en “ni” Khmer is voor “hier”. Zo leer je iedere dag weer iets!