Lazy Beach - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu Lazy Beach - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu

Lazy Beach

Door: Frank

Blijf op de hoogte en volg Rosalie

24 Oktober 2009 | Cambodja, Phnom-Penh

Het schooljaar is hier alweer een tijd geleden gestart. Na zes weken is iedereen dus uitgeput en hebben we gelukkig een lang weekend. Precies lang genoeg om naar Lazy Beach te gaan (http://lazybeachcambodia.com/)! Donderdag direct na school op weg naar Sihanoukville en de volgende ochtend langs bij de familie Peng. Phi is inmiddels niet meer bij ons maar terug bij haar familie om voor baby nummer 11 te zorgen. Dunya en Phalla hebben dus een nieuwe nanny: Srey Na, dochter van Um Srey en zusje van onze oude hulp Bopha. Dat gaat gelukkig prima.

Bij de Pengetjes gaat het nog steeds op en neer. De kraam is door Oom Agent om onduidelijke redenen verwijderd, maar het huis op de heuvel staat er om nog onduidelijker redenen nog steeds en is geheel vernieuwd. Het ziet er niet direct gezellig uit, maar wel solide en min of meer comfortabel. Kids allemaal trouw naar de Engelse school en dat merk je nu wel! Kletsen de oren van je hoofd in inmiddels redelijk Engels.

Na het bezoek halen we wat te eten en gaan we aan boord van de vissersboot die ons in ruim twee uur naar Koh Rong Saloem brengt. Dunya en Phalla tukken lekker en wij genieten van het boottochtje. Kate, Pete en “baby Jack” (collega’s van ISPP) zijn ook gezellig mee.

Op het eiland is geen radio, geen tv, geen computer en geen telefoon. Er is, hmm, zeg maar, eigenlijk helemaal niks…! Behalve natuurlijk een prachtig verlaten strand, een heerlijk restaurant en 11 “bungalows”. Ik ben met Dunya nog even heel actief geweest en door de jungle naar de andere kant van het eiland gelopen maar verder doen we dus niks anders dan luieren en genieten van de rust. Dunya en Phalla spelen in het zand met vliegers, schelpen, krabben en heremietkreeftjes en wij kunnen met een whiskey-coke in de hand in de hangmat lezen. ’t Leven valt soms best mee!

Op school gaat het met Dunya en Phalla heel goed: ze gaan met plezier en hun taal en kunstwerken gaan met sprongen vooruit. Phalla zit dit jaar in Early Years 1 bij Ms. Stacey en Dunya in Early Years 2 bij Ms. Kate. Ook op de Nederlandse school bij Meester Willem hebben ze het goed naar hun zin. En hoe gaat het met ons? “Ach... z’n gangetje...”

Tot snel, Frank

• 24 Oktober 2009 - 11:46

Bianca:

Hoi Frank,

Leuk een nieuw berichtje.

Ik vind het toch wel bijzonder hoor dat jullie in zo'n prachtig land wonen. Als ik dan nu naar buiten kijk, wil ik zeker met jullie ruilen!!

Wat een knappe meiden hebben jullie toch. Leuk om de foto's te zien.

Hier alles z'n gangetje. Ga weg bij SCC en de adoptieprocedures lopen weer. Hopenlijk worden we snel gebeld!

Bianca

• 24 Oktober 2009 - 13:20

Henk En Marian Brok:

Lazy Beach is dat de echte naam of hebben jullie die verzonnen. Hier aan de Westlandse kust is het lazy and rainy beach. Leuk om weer eens wat van jullie gehoord te hebben. Bij jullie geen DSB affaires zo te zien. Don't worry be happy, regards from us.

• 24 Oktober 2009 - 13:40

Joep:

Mooie plaatjes...

• 24 Oktober 2009 - 20:12

Reint En Lydia:

ooooohhhhhhhh....... wat missen wij jullie!!!!!!!!!!!!!!
    See jullie soon!!!!!!!!!!!!

• 25 Oktober 2009 - 22:45

Anneloes:

Wat zitten jullie er toch weer prachtig bij! Heel veel groetjes van ons, Anneloes

• 26 Oktober 2009 - 21:45

Eric En De Meiden:

Jaloers!!!
    Fijn om weer wat te horen. Phalla en Dunya hebben zo'n indruk gemaakt op Kiki dat het er nog dagelijks over heeft.
    Ze mist ze en wij jullie.
    Groet Eric en Esther

• 03 November 2009 - 07:34

Netty:

Lees dus nu pas dit bericht. Ben zelf ook twee weekjes vrij geweest, maar had niet dat weer, zoals bij jullie. Zo'n eilandje lijkt mij dus wel wat, voor een klein weekje.
    Lekker relaxed! Meisjes zijn leuk!!!!!!!!!! Kus