Tijden veranderen - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu Tijden veranderen - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu

Tijden veranderen

Door: Frank

Blijf op de hoogte en volg Rosalie

01 Juni 2010 | Cambodja, Phnom-Penh

Je komt aan met twee rugzakken en zes jaar later vertrek je met twee mooie dochters, een kat en zeven kubieke meter rotzooi…! Vorig weekend zijn de verhuizers langs geweest om in te pakken en sindsdien is het een komen en gaan van vrienden, bekenden en wildvreemden die huisraad meenemen, al dan niet tegen betaling. Vreemd genoeg voelt het huis nu eigenlijk net zo als toen we hier net aankwamen: kaal, leeg en helemaal niet “eigen”.

Afgelopen zondag hebben we ons afscheidfeestje gevierd voordat iedereen voor de zomer (of voor altijd) wegvliegt. Heel gezellig, en nog steeds geen tranen…!

Ook hebben we net ons nieuwe adres doorgekregen: 8, Shahbazi Street, apt. 1003, Wellington Heights, Baku, Azerbaijan. Toch wel een beetje raar idee…

Nu sluiten we de laatste week af op ISPP: morgen de rapporten de deur uit en daarna het afscheid van alle vertrekkende collega’s, donderdag afscheid van de ISPP gemeenschap tijdens de laatste school assembly, vrijdag een zwemfeestje ter afsluiting van ‘t Nederlandse schooljaar en dan is het vakantie! Gedag zeggen tegen expatvrienden ligt dan achter ons, het afscheid van onze Cambodjaanse vrienden zal heel wat emotioneler zijn. We gaan een rondje maken via Takhmao (weeshuis), Kampot (Phi) en Sihanoukville voor de familie Peng. Gelukkig wel met de gedachte dat we de familie Peng nog 2 jaar kunnen blijven sponsoren met hulp van onze vrienden Reint en Lydia. Dan door naar Thailand en begin juli Nederland.

Tot gauw!

• 01 Juni 2010 - 12:43

Sid:

Weer een nieuw avontuur! Veel stekte met het (tijdelijk)afscheid van cambodia. Je moet maar zo denken, het is maar 1 vluchtje verwijderd van waar dan ook!(of misschien twee). Ik ben benieuwd hoe jullie straks Azerbaijan ervaren. Goede reis!

• 01 Juni 2010 - 12:56

Oma Corrie/opa Rien :

Zo zie je maar, het leven is loslaten. Gelukkig hebben jullie weer een doel om naar toe te leven. Adres genoteerd; is er ook logeerruimte of een B&B in de buurt? Geniet van alles en tot gauw. Liefs.

• 01 Juni 2010 - 13:03

Lisa:

Sterkte met het echte afscheid straks.. En die tranen...die komen heus wel, haha!
    Tot gauw, kussss

• 01 Juni 2010 - 13:03

Frank:

Logeerkamer is aanwezig!

• 01 Juni 2010 - 13:22

Bemmel:

Hallo allemaal,

Wij wensen jullie héél veel geluk op jullie nieuwe adres !
    Het allerbeste voor jullie allemaal.

Groeten Cor en Carola

• 01 Juni 2010 - 14:32

T. Tineke O. Herman:

Ja, het leven is loslaten, schreef opa Rien al. Dat is waar en dat valt niet altijd mee. Wij wensen jullie een goede verhuizing en sterkte tzt met het weer uitpakken. Hopelijk gaan jullie het weer naar je zin krijgen op jullie nieuwe bestemming.
    tante Tineke en oom Herman

• 01 Juni 2010 - 14:49

Henk En Marian:

Partir c'est mourir un peu , les francais dites. Maar er zijn redenen genoeg om later weer een blik te werpen in de oude woonplaats. Dan zul je zien dat er weer van alles is veranderd en ben je weer blij met je nieuwe woonomgeving. Veel sterkte en een goede verhuizing.

• 01 Juni 2010 - 16:00

Mariolein:

Ja, dat herriner ik me nog goed, jullie ankomst in Phnom Penh, Wat ben ik blij dat jullie toen de eerste weken bij ons in huis waren. Nu de volgende stap, met vast weer nieuwe ervaringen, al kan je niet geloven dat die ooit zo ingrijpend zullen zijn als jullie ervaring in Cambodja. Heel veel succes met de verhuizing, het afscheid en een heel fijne vakantie! Jullie zullen dichter bij NL zijn, dus dat is ook goed. Heel veel liefs en tot ziens, liefs, mariolein

• 02 Juni 2010 - 02:46

Margreet:

We zitten in hetzelfde schuitje. Afscheid nemen, gedag zeggen, een laatste keer dingen doen, alle kinderen hun feestjes en dan de verhuzing. Dat komt bij ons eind juni. Jullie nemen Cambodja mee in je hart en zult zeker terug gaan. Wij gaan deze zomer naar Cambodja en vooral de kids zien er erg naar uit alhoewel Lenard zich afvraagt of je er ook voetbal kan volgen op tv...Liefs van Margreet

• 02 Juni 2010 - 06:40

Netty En Vangelis:

Heel veel sterkte met afscheid nemen en opnieuw starten in den vreemde. Wij blijven graag op de hoogte en wellicht zien wij jullie nog even in Nederland. Veel succes en liefs

• 02 Juni 2010 - 13:44

Floor:

Lieve Frank, Rosalie, Phalla en Dunya!
    Succes met het afscheid nemen van iedereen, en een hele fijne reis naar Azerbaijan!
    Ik weet niet hoe lang jullie in juli in Nederland zijn, maar anders lijkt het me erg leuk om julie even te zien!
    Maak er een mooi afscheid van daar in het ge-wel-di-ge Cambodja en veel plezier/succes/gezondheid voor jullie nieuwe avontuur!
    Liefss Floor