'Tis the season to be merry - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu 'Tis the season to be merry - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Rosalie Frank - WaarBenJij.nu

'Tis the season to be merry

Door: Frank

Blijf op de hoogte en volg Rosalie

07 December 2006 | Cambodja, Phnom-Penh

Phalla is natuurlijk ongelofelijk verwend in de afgelopen weken met eerst de welkomstparty, dan haar verjaardag en afgelopen zaterdag nog Sinterklaas. Oh ja, en dinsdagavond nog een keer Sinterklaas met vrienden. Ze denkt vast dat ze gewoon elke week een berg nieuw speelgoed krijgt. Dat zal nog tegenvallen...

We hebben in de aanloop naar haar verjaardag elke dag flink geoefend en dus gingen bij de eerste "hieperdepiep" keurig de handjes in de lucht! Daarna rechtstreeks de chocoladetaart in maar dat mag toch als je 1 wordt? Eerst 's morgens traditioneel op bed voor de gezinskadootjes en 's middags een heel gezellig feestje. Ze doet 't nog steeds fantastisch. Ze probeert stapjes te zetten en af en toe (als ze niet oplet) zet ze er ineens een paar los. Ze vindt niks leuker dan aan de handen door het huis lopen. Grote grijns op 't gezicht!

Sinterklaas is zoals gezegd gelukkig ook op tijd uit Spanje vertrokken om Phnom Penh even te bezoeken. Dat ging nog bijna mis toen hij verkeerd was gevaren, maar gelukkig kon de Wegwijspiet hem samen met de kinderen toch nog binnenloodsen! Dus toch nog een gezellig feestje.

Verder zijn we druk bezig met de vakantieplanning voor Kerst en Nieuwjaar. Als alles goed gaat vliegen we op 20 december via Bangkok naar Burma om daar een week of 3 vakantie te vieren. 't Lastige is dat het land nogal groot is en de wegen slecht. Dus met een kind op de arm en een beperkte hoeveelheid tijd moet er wel wat gepland worden in verblijf en vervoer. Waarschijnlijk 2 binnenlandse vluchten met de lokale "luchtvaartmaatschappij", 1 nachttrein en 1 dag op de boot. Daarmee zouden we alles moeten kunnen zien...

PS. Joepiedepoepie! We hebben van de webmaster van waarbenjij.nu de mogelijkheid gekregen om maar liefst 10 filmpjes te plaatsen. Dus blijven de oude er iets langer opstaan! Binnenkort ook weer wat meer foto's maar die heb ik nu niet bij me.

• 17 December 2008 - 10:14

Hennie:

Hallo Familie,
    Ik wens jullie een onwijs leuke tijd en kerstviering in Burma.
    Alsof je naar een ander provincie gaat! Dat is toch het land van Karel Glastra van Loon met de Onzichtbaren.
    Ik geniet van jullie verhalen en avonturen dus gazodoor,
    Kus van Hennie- Ronald -Stans -Jeroen en Ingrid.